Ferdinand Gresnich

Bouwpartners wilde me een kans geven

Door: Ferdinand Gresnich

Na een een mbo-opleiding middenstand en banen in een groothandel, drukkerij en callcenter realiseerde Ferdinand Gresnich zich dat hij wilde doen wat hij echt ambieerde: met zijn handen werken en dan het liefst in de bouw. Niet zo gemakkelijk, zonder diploma in die richting. Bouwpartners bracht hem aan werk als werkplaatstimmerman / meubelmaker bij Harryvan, een interieurbouwbedrijf uit Hoogezand.

“Werk is er genoeg”, vertelt Ferdinand. “Maar veel werkgevers zeggen: ik wil iemand met alle papieren. Een dagje hier, een weekje daar, dat lukte nog wel. Maar een baan voor langere periode vinden, was niet eenvoudig. Toen ik de vacature op de website van Bouwpartners tegenkwam, heb ik meteen gereageerd. Ik wilde niet afwachten en heb kort daarna ook nog gebeld. Ik kon meteen langskomen. Het gesprek met Bouwpartners was heel prettig. De interesse was gemeend en ik had meteen een positief gevoel. De accountspecialist vroeg heel goed door naar mijn wensen en naar wat ik kan. Ondanks dat ik geen diploma heb, wilde Bouwpartners me een kans geven om te laten zien wat ik waard ben.”

Prettige werkgever

Ferdinand kon meteen aan de slag bij Harryvan. Daar werkt hij inmiddels zo’n anderhalf jaar naar volle tevredenheid. “Harryvan was op zoek naar extra handjes, naar gemotiveerde mensen. Ik heb heel erg mijn best gedaan om te laten zien dat ik het kan. Ik heb fijne collega’s en een baas die goed is voor zijn personeel. Inmiddels ben ik op begonnen aan een opleiding als meubelmaker, om het vak nog beter te leren.”

Ferdinand is ook erg tevreden over Bouwpartners als werkgever. “Ik heb al via veel uitzendbureaus gewerkt, maar Bouwpartners steekt er ruim bovenuit. Het contact is gemeend en veel persoonlijker. Eens in de zoveel tijd zoekt mijn vaste accountspecialist telefonisch contact of komt langs op mijn werk. Als ik vragen heb, kan ik altijd bellen, ook buiten kantooruren. Laatst werd ik zelfs teruggebeld op zaterdag! Bouwpartners organiseert ook leuke dingen voor het personeel, zoals bowlen en een bierproeverij. Je voelt je als medewerker gewaardeerd en je hoort er echt bij.”