Mark van der Veen

Accountspecialist in Heerenveen

Sinds begin 2021 ben ik bij Bouwpartners Groningen aan de slag als accountspecialist voor de regio Friesland. Zelf woon ik ook in die provincie, in Drachten. Ik zie mijzelf als sparringpartner voor zowel klanten als kandidaten. Een werkdag is voor mij geslaagd als ik de beste kandidaat op de beste plek krijg. Ik steek veel tijd in het leren kennen van de mensen die voor ons werken. Waarom is iemand timmerman, of metselaar? Wat is het verhaal achter de persoon? Als je mensen laat vertellen, kom je erachter wat iemand drijft en stuurt om bepaalde keuzes te maken. Die informatie is essentieel voor het maken van een succesvolle match.

Een voorbeeld: een bepaalde kandidaat had op het eerste gezicht veel in zijn mars. Een goed CV, werkervaring. Maar toen ik met hem ging praten, kwam ik erachter dat hij vanwege zijn privé-situatie in zijn werk vooral op zoek was naar rust. Daarom zocht hij werk dat iets eenvoudiger was. Het is mijn taak om die keuzes en wensen te achterhalen en daarbij een passende plek te vinden.

We besteden bij Bouwpartners ook veel tijd aan bedrijfsbezoeken. Zo leren we bedrijven kennen en komen te weten wie bij die opdrachtgever past. Ik stel niet zomaar een kandidaat voor. Een CV bied ik alleen aan als er minstens 90 procent raakvlak is. En het liefst 100 procent.

Het contact met mensen is mijn drijfveer. Ik ben een sociaal mens, praat gemakkelijk. Na werktijd ben ik juist vaak in mijn eentje op pad. Ik zit geregeld in de sportschool. En ik ga graag alleen op reis, omdat ik dan kan gaan en staan waar ik wil. Dat kunnen allerlei vakanties zijn, maar ik heb een voorkeur voor citytrips. En dan het liefst niet naar de geijkte bestemmingen, maar een onbekendere stad ontdekken. De plaatselijke cultuur leren kennen, afgewisseld met een speciaal biertje drinken op een terras.

Binnen Bouwpartners ben ik in zekere zin ook solistisch bezig, want ik ben zelf verantwoordelijk voor de regio. Maar met het team overleggen we veel en leren van elkaar. Door het samen te doen, staan we sterker. En zijn we nog beter in staat om die goede match tussen opdrachtgever en kandidaat te maken.