Loretta van Veldhoven

Marketing & Communicatie Medewerker in Marketing, communicatie en PR

Achter elk mens zit een verhaal. Deze verhalen achterhalen en delen, dat is mijn passie. Simpele, alledaagse dingen fascineren mij. Als ik met mijn hond door mijn woonplaats Den Haag loop, zie ik mij omringd door mensen met allemaal een eigen verhaal. Voor een lifestylemagazine schrijf ik de rubriek ‘Gewoon speciaal’. Hierin deel ik de inspirerende verhalen die ik in mijn leven tegenkom.

Maar ook in mijn werk als medewerker Marketing en Communicatie kan ik mijn liefde voor mensen en hun verhalen kwijt. Ik bedenk, creëer en verwezenlijk marketinguitingen. Zo draag ik bij aan wat Bouwprofs doet: mensen helpen bij een nieuwe stap en blij maken met werk dat bij ze past. Ik werk bijvoorbeeld mee aan een plan om studenten in een vroeg stadium te benaderen. Ik hou van samenwerken, plannen en regelen.

In mijn hbo opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie vond ik het onderdeel communicatie boeiend: hoe zorg je ervoor dat je mensen aanspreekt en geïnteresseerd houdt. Na mijn afstuderen heb ik als freelancer opdrachten gedaan waarbij het ging om het totaalplaatje: fotografie, maar ook tekst en vormgeving. Hierin wil ik verder, dacht ik. Daarom heb ik een opleiding Content Creation gevolgd, waarin ik meer heb geleerd over copywriting en branding.

Ik ben opgeleid tot zelfstandig ondernemer maar ik merkte dat ik me helemaal niet wil bezighouden met het ondernemerschap. Ik wil de inhoud in. Dat gaat beter als je voor één vast bedrijf werkt. Daarom ben ik blij dat Bouwprofs op mijn pad is gekomen. Bij veel bedrijven in de uitzendbranche draait het voornamelijk om CV’s doorschuiven. Bouwprofs legt de nadruk op het persoonlijke stukje: mensen leren kennen: wat willen ze, wat drijft hen. Dat past heel goed bij mij.

Vier dagen per week ben ik aan de slag voor Bouwprofs. De vijfde dag verzorg en style ik nagels. Dat is ooit begonnen als hobby maar inmiddels heb ik al jarenlang een aantal vaste klanten. Het lijkt iets heel anders, maar eigenlijk zijn er veel overeenkomsten met mijn dagelijkse werk. Ook als nagelstyliste werk ik op persoonlijke wijze voor en met mensen. En maak ik iets moois van iets dat eigenlijk heel gewoon is.