Joey Koning

Accountspecialist in Groningen

“Ik ben als stagiair begonnen bij Bouwselect, ik studeerde HRM. Een MBO-opleiding aan het Alfa College. Het is intussen een soort traditie, ik ben al de derde stagiair van deze opleiding: Human Resource Management. Net als mijn voorgangers, heb ik met enthousiasme van deze stage mijn baan gemaakt. Met zo’n stage leer je veel over hoe het werkt in de praktijk. Ik kreeg zo al een goed beeld van het werk, wat een mooie start was voor mijn huidige functie bij Bouwpartners!

Het leukste is dat je met mensen omgaat; ik wil ze graag aan een baan helpen. Steeds vaker zijn er zzp’ers die mij bellen. Zij houden graag de vaart erin! Soms horen ze pas een week van tevoren dat een project stopt. Ik moet dan snel voor ze aan de slag en zet me altijd optimaal in. Hoe dit uitpakt is steeds weer de vraag, maar de momenten dat dit lukt zijn geweldig! Als ik dus kan zeggen: maandag kun je ergens anders aan de slag! Kandidaten waarderen het dat ze een vaste contactpersoon hebben, waar ze ook gaan werken. Dat is veel persoonlijker, dan heb je er ook een gezicht bij. Ze mogen mij altijd bellen! Ik ben aan de ene kant best fanatiek, maar als het nodig is kan ik ook mijn geduld bewaren. 

Zowel op de werkvloer als privé houd ik niet zo van stilzitten; ik ga bijvoorbeeld graag naar de sportschool om lekker fit te zijn voor de zomer. Mijn ‘wilde jaren’ zijn wel voorbij. Ik heb genoeg gefeest in de stad, dat is nu wel klaar. Ik ben al op mijn 15e begonnen in de horeca, eerst als afwashulp, na een half jaar hielp  ik de kok al. Kruidenboter maken, of tomatensalsa. Na mijn dienst vond in de achterzaal dan soms nog een feest plaatst. Het was dan heel verleidelijk om die zelf ook even mee te pakken, tot diep in de nacht. In mijn vrije tijd kom ik graag bij ijshockeyclub GIJS Bears. En ik blijf fan van FC Groningen, hoe slecht het (jammer genoeg) ook gaat op het veld!”