Jesse Buis

Senior Accountspecialist in Amsterdam

Sinds 2019 werk ik bij Bouwpartners als accountspecialist. Ik kom oorspronkelijk uit Uithoorn maar ben voor mijn studie Human Resource Management naar Amsterdam gegaan. Daar woon ik nog steeds, inmiddels in mijn eigen appartement in Geuzenveld, om de hoek bij de Amsterdamse vestiging van Bouwpartners.

Toen ik nog studeerde, had ik niet het plan om bij een uitzendbureau te gaan werken. Eigenlijk is het bij toeval zo gelopen. Ik werkte een tijdlang in de horeca, maar wilde liever iets met mijn opleiding doen. Bouwpartners zag mijn CV online en benaderde mij, mede omdat ik een stage had gedaan bij een bouwbedrijf en de bouwwereld dus kende. Inmiddels ben ik erachter dat de uitzendbranche mij goed ligt.

Mijn werk geeft me energie. Het motiveert mij als ik van de jongens die ik aan het werk krijg, hoor: ‘dit is te gek wat je hebt geregeld!’. De juiste man op de juiste plek zien te krijgen, daar draait het om. Ik wil dus resultaat behalen voor beide partijen: klant en kandidaat. Daarvoor moet ik hun wensen achterhalen en samenbrengen. Dat begint met: in gesprek gaan, de geschiedenis van de kandidaat leren kennen en de juiste vragen stellen. Ik heb daarbij veel aan de gesprekstechnieken die ik in mijn studie heb geleerd. Natuurlijk doe ik altijd een intake, maar ik vind het ook belangrijk om daarna contact te houden. Met de mensen die wij aan werk helpen, maar ook met onze klanten. Zo ontwikkel ik gevoel voor wie er bij de cultuur van een bedrijf past.

Zo zocht een klant een keer een meubelmaker. Die zijn schaars en het was dan ook niet gemakkelijk om iemand voor deze vacature te vinden. Ik kende een jongen in mijn netwerk die op dat moment in de WW zat. Met het juiste diploma maar zonder veel werkervaring. Mijn gevoel zei dat dit toch een goede match zou zijn. Dat bleek te kloppen en binnen no-time was hij bij dit bedrijf aan het werk. Als een vraag ingewikkeld is en de aanloop lang en het kwartje dan toch de goede kant op valt: dat vind ik mooi.

Naast mijn werk doe ik graag aan sport. Voetballen of, als het mooi weer is, het water op om te gaan zeilen. Dat doe ik samen met vrienden. Want ook in mijn vrije tijd ben ik het liefst onder de mensen.