Cindy Lodewijks

Backoffice Medewerker in Amsterdam

Ik ben hier helemaal op mijn plek. We hebben een gezellig team, we hebben het erg leuk samen. Medewerker backoffice wil zeggen: alle administratieve taken die voorbij komen. Mijn week begint op maandag altijd met het ‘opstarten van de uren’. Het netjes in het systeem invoeren van de gewerkte uren die alle vaklieden in de bouw op vrijdag hebben doorgegeven, voor de afgelopen week. Als het goed is, zit er een handtekening van de opdrachtgever bij en een opdrachtnummer, anders kan ik ze niet verwerken. 

We willen er uiteindelijk naartoe dat alles digitaal gaat. Zodat iedereen zelf zijn uren rechtstreeks kan invoeren. Nu krijg ik nog wel eens een whatsappberichtje van iemand die moet wennen aan het systeem. Verder doe ik alles wat er op mijn bord komt. Ik help zo nu en dan collega Zoë uit Groningen met factureren. Als alles klopt en de ontvangstbonnen zitten erbij, dan betaalt een bouwbedrijf die factuur aan ons.  

Ik werkte eerst in de automotive branche, afspraken maken voor APK of onderhoud. Ook al zo’n mannenwereld. Ik ben dus wel gewend dat mannen heel recht voor zijn raap kunnen zijn; ze nemen meestal geen blad voor de mond. Dat mag ik wel. Ik hoor vaak dat ik spontaan en vrolijk overkom, dus dat is mooi meegenomen. Vanuit onze Rotterdamse vestiging komt Carla Meeuwisse wel eens langs voor overleg. En iedere dinsdag is mijn collega Marly Mendes Semedo bij ons op de vestiging. Op de andere momenten ben ik de enige vrouw op kantoor.  

Ik woon in Weesp. Daar ben ik een paar jaar weggeweest en ik ben erg blij dat ik terug ben. In mijn vrije tijd wandel ik heel graag, onder andere de 20 km van de Dam-tot-Damloop. Wandelen hoor, ik ben geen hardloper! De opbrengst gaat naar Pink Ribbon, voor de strijd tegen borstkanker. Afspreken met een groepje vrienden vind ik ook heel fijn, ik heb een druk sociaal leven. Ik kan ook genieten van een weekendje niks, wat in huis rommelen, heerlijk alles aan kant en dan op mijn gemak een serietje kijken!