Sipke Meindertsma

Directeur/ Eigenaar in Groningen

Ik heb nu eenmaal een passie voor de uitzend/detacheringsbranche. “Het realiseren van wensen van mensen” boeit mij elke dag. Dit in combinatie met de drive om te leren en ontwikkelen.
Mijn motto: “een dag niet geleerd is een dag niet geleefd”. Dit zorgt er dus voor dat ik elke dag fluitend na mijn werk ga.
Ik zeg wel eens “als ik geen ondernemer was geweest had ik voor de klas gestaan”. Kenmerk van een docent is dat hij nogal eigenwijs is. En ja dat ben ik ook.
Daarnaast hou ik van uitdagingen en heb ik de eigenschap dat ik altijd de beste wil zijn in mijn vak. En hier ben ik al meer dan 25 jaar mee bezig. Zelf heb ik een sociaalwetenschappelijk achtergrond.
Dat is misschien vreemd voor iemand in de bouw, maar ik spreek “bouw”, ben “bouw”, voel “bouw” en dit tot in mijn tenen.

Het samen bouwen aan de Bouwprofs Groep doe ik echt met heel veel plezier Ikk ben geen directeur, maar mijn medewerkers maken mij dat en het is dan ook een privilege dat ik leiding mag geven aan deze geweldige club mensen.

In mijn vrije tijd sport ik nogal veel. De gedrevenheid die ik heb m.b.t. de dagelijkse leiding van de Bouwprofs Groep zorgt ervoor dat ik sport echt nodig heb als uitlaatklep. Anders ben ik 24/7 bezig met “de zaak”.
En eerlijk gezegd “dat is ook niet gezond”.
Maar je raadt het al… ook hierin wil ik natuurlijk “de beste zijn” zijn. Concreet betekent dat ik ongeveer 16 keer de alternatieve Elfstedentocht heb geschaatst in Oostenrijk en eenmaal de ronde in Friesland heb mogen doen. Natuurlijk droom ik van het ECHTE Elfstedenkruisje en volg ik iedere winter zeer nauwgezet de weerberichten. Om te voorkomen dat ik niet fit genoeg zou zijn als het zover is ben ik alle seizoenen druk bezig op de ATB, Racefiets , in het zwembad en sportschool om mijn lijf en geest gezond te houden.

Mijn andere basis is mijn gezin en zijn mijn vrienden. Je doet mij geen groter plezier om samen met mijn gezin in de winter op de latten te staan of ‘s zomers samen met vrienden en de gezinnen in een gezellig Frans huis te bivakkeren. Sportieve uitspattingen, maar zeker ook lekker eten en drinken. Hiervoor mag je mij dag en nacht wakker maken. Zonder dit fundament kan ik niet leven.

Bij alles wat ik doe is er een belangrijke rode draad. Mijn andere levensmotto; “wat u niet wil wat u geschiedt, doe dat ook een ander niet”. Dit motto heb ik niet uit de bijbel, ondanks dat ik een christelijke achtergrond heb, nee.. dit motto heb ik uit een nummer van de rockband Normaal. En ook dit typeert mij weer. Ik ben nu eenmaal een praktisch iemand met twee voeten in de klei.
“Doe maar Normaal dan doe je al gek genoeg”.

Warme groet Sipke