Mathijs Dunning

Senior Accountspecialist in Groningen

Ik ben geboren en getogen in een klein dorpje in de buurt van Beilen. Je kan me met recht een echte Drent noemen: nuchter en recht voor zijn raap. Ik ben duidelijk in wat ik vind en denk, dat doe ik met respect maar wel op een directe manier. Ik zal nooit een kandidaat verkopen door te zeggen dat hij iets kan wat niet waar is. Daar heeft niemand wat aan.

Ik woon nog bij mijn ouders, maar heb plannen om te gaan samenwonen met mijn vriendin. Ik ben trouwens niet veel thuis te vinden, ik moet altijd onder de mensen zijn. Ik heb een hechte vriendengroep waarmee ik al sinds mijn jeugd voetbal. Door blessures speel ik geen competitie meer. Maar ik voetbal nog steeds, nu recreatief. Ooit had ik het plan om sportdocent te worden, maar die opleiding paste toch niet bij mij. Ik wilde iets commercieels. Misschien heb ik dat wel van mijn vader, die is vertegenwoordiger.

De winnaarsmentaliteit die ik vroeger op het veld kwijt kon, gebruik ik nu in mijn werk. Ik ben gedreven om resultaat te behalen; als ik mij ergens in vastbijt, laat ik niet meer los. Verloor ik vroeger een wedstrijd, dan was ik de hele dag chagrijnig. Dat heb ik nu als ik een plaatsing misloop. Ik baal dan van mezelf. Het motiveert mij alleen maar om de volgende keer nog harder mijn best te doen en alles uit de kast te halen om die match tussen klant en kandidaat te vinden. Veel klanten zoeken een schaap met 5 poten. Je kan dan denken: die bestaat niet. Ik denk: als er geen weg is, maken we er één.

Ik vind het belangrijk om klanten face to face te leren kennen om een band op te bouwen. Dat blijft niet bij een eenmalige kennismaking, nee, ik ga geregeld op bedrijfsbezoek. Zo krijg ik feeling met het bedrijf en kom ik erachter wat voor mensen er passen. Datzelfde geldt voor mijn kandidaten, die ken ik ook door en door. Die relaties opbouwen, dat bereik je niet vanachter je bureau. Ik zeg altijd: een slecht gesprek samen met een bak koffie is nog altijd beter dan een goed gesprek door de telefoon!