28 feb

Timmerman Nico werkte 5 jaar bij één bedrijf

Door Loretta

Via Bouwpartners werkte Nico Jong uit Sassenheim vijf jaar lang als timmerman bij aannemer Koers. Grote verbouwingen, onderhoud, renovaties, dat soort klussen waar veel vakmanschap bij komt kijken. Als je hem op de man af vraagt of het ook een beetje beviel, het bestaan als uitzendkracht, zegt hij meteen: “Zeker weten! Bij Bouwpartners hebben ze alles goed geregeld. Steeds keurig op tijd je geld, altijd een vaste contactpersoon bij wie je terecht kunt als er eens iets is. Bij mij was dat Fuat op de vestiging Amsterdam. Ik ben heel tevreden, het is gewoon een goed uitzendbureau. Dat maakt het werken wel zo fijn! Ik zou zeggen: als je als vakman in de bouw wat zoekt, dan is Bouwpartners een aanrader!”

Nico is nu 65 en met prepensioen, vervroegd met pensioen dus. Hij werkte een leven lang in loondienst in de bouw. Gedwongen door de economie die een beetje in het slop raakte, moest hij op zoek naar werk om toch rond te komen. Dat ging verrassend snel. Nico vertelt: “Ik heb eigenlijk maar een maandje thuis gezeten. Ik zat nog op kantoor bij het UWV om naar vacatures te speuren, toen de telefoon al ging. We maakten gelijk een afspraak en ik kon meteen beginnen.”

“Waarom ik het zo lang heb uitgehouden bij die ene ‘baas’ Koers? Het was erg mooi werk en het is een fijn bedrijf, met oog voor de eigen mensen. We hebben hele kantoren netjes verbouwd. Dat wil zeggen: een compleet nieuwe indeling maken, gelijk de bestaande ramen en deuren checken en als het nodig is opknappen of vervangen. Dan alles opnieuw inrichten, met de tussenwandjes op de tekening, alles wat nodig is. Mijn allerlaatste klus vlak voor mijn pensioen was een hele fijne: een groot woonhuis aan de Amstel helemaal renoveren, hartje Amsterdam. Eerst hebben we alles wat er in zat gesloopt, zodat de loodgieter en de verwarmingsmonteur aan de slag konden. Daarna kwamen wij weer aan de beurt, om alles keurig uit het zicht te timmeren. Plafonds, wanden, kozijnen, alles, er waren maar liefst drie badkamers in dat huis! Ik had daar een vast maatje, ook een goede vakman. Een prachtige klus hoor, waar je veel voldoening van hebt als het klaar is!”

Prepensioen, betekent dat voor Nico voortaan nietsdoen en luieren op de bank? “Nee, zeker niet. Ik heb hier thuis een heleboel klusjes die ik al langer wilde doen. Bijvoorbeeld de bestrating in de tuin zelf vernieuwen. Ik heb best een grote tuin; die is 11 meter diep. En ik besteed veel tijd aan mijn vogels. Ik kweek kanaries. De jonkies verkoop ik, of ik houd ze zelf. Nu zijn het er zo’n 15. Geen dure, exotische zangvogels, gewoon ouderwetse kanaries. Genoeg te doen dus! En ik kan terugkijken op een paar heel plezierige laatste jaren als timmerman.”