Mustafa Karasahin

Assistent vestigingsmanager in Amsterdam

Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer. Ik woon in Osdorp en werk sinds 2020 als accountspecialist bij Bouwpartners Amsterdam. Daarvoor heb ik als planner en intercedent gewerkt bij een ander uitzendbureau.

Het mooie aan de uitzendbranche vind ik het contact met mensen. Kandidaten het gevoel geven dat ze op je kunnen rekenen en verantwoordelijkheid nemen voor hun loopbaan (of in ieder geval een stukje daarvan). Ik vind het belangrijk om een persoonlijke band op te bouwen met de mensen die ik uitzend. In welke mate, dat ligt natuurlijk aan de persoon. Met de ene kandidaat bespreek ik ook priv├ęzaken; een ander houdt het liever zakelijk. Ik vind het belangrijk om die behoefte te herkennen en daarin mee te gaan.

Snel scoren vind ik niet interessant, ik bouw liever een langdurige samenwerking op. Hoe beter ik mensen ken, hoe beter ik in staat ben om in te schatten welk werk en welke werkgever bij hen passen. Soms houdt dat in dat ik iemand overtuig om twijfels opzij te zetten. Een betonreparateur moet bijvoorbeeld veel werken in kruipruimtes. Dat ziet niet iedereen meteen zitten. Maar als ik dan uitleg hoe het bedrijf werkt en wat de voordelen en mogelijkheden zijn, dan weet ik de kandidaat vaak toch enthousiast te maken.

Mijn motto is: voor elke vraag is er aanbod, het is maar hoe je ernaar kijkt. Voor veel dingen zijn een oplossing, maar om die te vinden moet je soms iets verder kijken. Voor complex werk bijvoorbeeld, zoeken veel bedrijven ervaren specialisten. Maar als ik navraag, blijkt vaak dat het werk niet volledig zelfstandig hoeft te worden uitgevoerd. Dan kan een minder ervaren vakman, bijvoorbeeld een timmerman 2, het ook.

Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn gezin. Als ik thuiskom en mijn dochtertje rent vol blijdschap op mij af, dan geniet ik. De energie die ik in haar steek, levert me alleen maar meer energie op. Sowieso ben ik een echte familieman. Mijn grote voorbeeld is mijn vader. Die is altijd een harde werker geweest en hielp mij in mijn jeugd met alles. Misschien dat daarom de coachende rol die ik als accountspecialist heb, me zo ligt. Mensen inspireren en verder helpen, daar word ik blij van.