Davy Bekooij

Accountspecialist in Rotterdam

Ik heb zelf veel praktijkervaring in de bouw, als allround timmerman. Nieuwbouw, renovatie, noem naar op. Zo’n 7 jaar lang bij een baas, na een BBL-opleiding: 4 dagen werken, 1 dag naar school. Later ook als zelfstandige. Ik weet nog dat we een oude stal in Voorburg verbouwden tot een riant woonhuis, binnen drie maanden. De eigenaren waren even op vakantie; toen ze terugkwamen, vielen hun monden open van verbazing. Prachtig.

Die voldoening, met je eigen handen iets moois maken, dat mis ik als consultant op kantoor wel wat. Die kameraadschap onderling op de bouw. En ’s avonds moe en rozig op de bank, omdat je fysiek gewerkt hebt. Ik barst trouwens altijd van de energie. Mijn vrienden bellen mij vaak als allereerste, als ze hulp nodig hebben.

Door rugklachten moest ik stoppen als timmerman. Een zware, dubbele hernia. Door alle bezoekjes aan de fysiotherapeut leerde ik zuinig te zijn op mijn lichaam. Letten op wat je eet, bijvoorbeeld. In het ziekenhuis was ik 20 kilo afgevallen. Nog steeds ga ik vier keer in de week fitnessen. Ook heel leuk: samen een pijltje gooien op onze dartavond in het café.

Ik vertelde bij Bouwpartners dat ik werkvoorbereider wilde worden. Al in het eerste gesprek zei Martijn – nu mijn directe collega: “Niks voor jou, die theoretische kant. Jij bent heel sociaal, je houdt van contact maken, je bent écht een teamspeler. Waarom word je geen consultant bij ons?” Ik hoefde er maar één nachtje over te slapen. Nu zit ik prima op mijn plek; hij had gelijk.

De natuur, buiten zijn, dat trekt altijd. Lekker met de honden de duinen in. Of soms op vrijdagmiddag spontaan besluiten een weekendje naar Zuid-Limburg of België te gaan.