Timmerman aan het werk

De klik was er meteen

Door: De heer Hans Peter Kessler

Een goede match tussen opdrachtgever en -nemer is niet zo ingewikkeld, meent de heer Hans Peter Kessler: het klikt of het klikt niet. Dat de klik er was tussen hem en zijn huidige werkgever, Bouwbedrijf Frankena uit Wommels, werd al snel na de eerste ontmoeting duidelijk. “Ze vroegen mij het eerste gesprek al of ik de dag erna kon komen werken.”

Senior timmerman Kessler is op dat moment na een jarenlange carrière in binnen- en buitenland op zoek naar een baan niet te ver van Lemmer, zijn woonplaats. “Ik heb altijd veel gereisd voor mijn werk, ging vaak naar het westen”, vertelt hij. “Dat wil ik niet meer, nu ik 64 ben. Ik zocht dus bewust naar werk dichterbij.”

Zijn loopbaan begon in Duitsland, waar hij ondermeer kastelen en burchten renoveerde. Renovatieprojecten hebben altijd zijn bijzondere belangstelling gehad. “Ik doe niets liever dan een oud karakteristiek pand herstellen naar de wens van mijn opdrachtgever”, legt hij uit. “Het gaat vaak om beeldbepalende gebouwen en je werkt met kwalitatief goede materialen. Het is ook werk waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Nu de economie weer aantrekt, is er gelukkig weer meer geld voor onderhoud.”

Echte Friezen

Met tientallen jaren ervaring als renovatietimmerman is hij bij Frankena precies op zijn plek, want het bedrijf uit Wommels doet veel renovatieprojecten. Het is een klein bouwbedrijf, waar iedereen elkaar goed kent. “Dan is het belangrijk dat je van elkaar op aan kunt”, vertelt Kessler. “Het zijn echte Friezen, praten ook Fries. Daar moet je je aan kunnen aanpassen. Naar mijn gevoel gaat dat goed. Ik zit er nu een half jaar en volgens mijn willen ze me nog niet kwijt”, lacht hij.

Over Bouwpartners is hij zeer te spreken. “Mijn accountspecialist kwam om kennis te maken bij mij thuis langs. Dat waardeerde ik zeer. Naar het sollicitatiegesprek bij Frankena gingen we samen, in zijn auto. Bouwpartners heeft een heel persoonlijke manier van omgaan met mensen. En de zaken zijn goed geregeld: ik word netjes op tijd betaald en alles loopt. Dat bespaart me een hoop rompslomp.”