Schuddende handen

De begeleiding van Bouwpartners is erg persoonlijk

Door: Lammert Zijlstra

Het kan gebeuren dat een baan niet blijkt te zijn wat je je ervan voorstelde. Of dat de klik met het bedrijf minder goed is dan verwacht. Soms kunnen gesprekken zaken veranderen, maar het kan ook beter zijn om afscheid te nemen en op zoek te gaan naar iets anders. De begeleiding van je uitzendbureau is dan erg belangrijk. Het overkwam Lammert Zijlstra, die inmiddels weer gelukkig is in een andere functie: “Ik stond er gelukkig niet alleen voor.”

Lammert heeft al een lange carrière in de bouw achter de rug, als uitvoerder en allround timmerman. De laatste tien jaar werkte hij als timmerman gespecialiseerd in restauratie. Een mooi vak, vindt hij. Toen hij na een burn-out en reïntegratietraject op zoek was naar werk, kwam hij in contact met Bouwpartners. “Ik had mijn CV online gezet en werd binnen tien minuten gebeld”, vertelt hij. Al snel volgde een gesprek en niet veel later had Bouwpartners een baan gevonden die goed bij hem leek te passen. Als allround timmerman bij een bouwbedrijf.

Maar helaas viel het werk tegen en was de gang van zaken binnen het bedrijf anders dan Lammert gewend was. “Als het zo moet, dan is het niks voor mij, heb ik toen aangegeven”, vertelt Lammert. “Ik ben daarin goed begeleid door Bouwpartners. Mijn accountspecialist is een paar keer op het werk langsgekomen en er zijn gesprekken geweest. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik er alleen voor stond; Bouwpartners voelde zich duidelijk verantwoordelijk. Dat heb ik bij andere bureaus wel anders meegemaakt. Dan word je ergens geplaatst en kijken ze niet meer naar je om.”

Ander werk

Langzaam werd duidelijk dat de situatie niet zou veranderen en dat de match tussen kandidaat en bedrijf er niet was. Lammert: “Mijn accountspecialist stelde toen voor om ander werk voor me te zoeken. Daar was ik erg blij om.” In de tussentijd kwam er iets anders op zijn pad en inmiddels is hij tevreden aan het werk in een nieuwe baan.

Maar het contact met Bouwpartners blijft. “We hebben afgesproken: mocht het nodig zijn, dan zijn we er voor elkaar”, geeft Lammert aan. “Ik heb een heel positief gevoel aan Bouwpartners overgehouden. De mensen nemen de tijd voor je en regelen in korte tijd werk. De begeleiding is erg persoonlijk. Zo kwam mijn accountspecialist in de laatste week dat ik voor Bouwpartners aan het werk was langs bij me thuis. Omdat ik de dag erna jarig was, had hij een cadeautje meegenomen. Waar maak je dat nou mee? Dat kan ik echt waarderen.”

Andere ervaringen